Четвъртък Мар 28

Започна MusikMesse 2014!

imageMesse

Музикант.орг отново ще ви покаже най-интересното от изложението.

 

 

 

И така, започна се. Както вечe писах в предишната статия, изложението е толкова голямо че няма как да ви покажа всичко, за това започвам с това, което първо ми се появи пред очите а именно залата за китари. Или по-точно една от залите.

Започваме със снимката на статията. Тези неща, които виждате всъщност са ефекти за китара на корейската фирма Ogre. Не можах да ги пробвам но на вид са уникални! Можете да посетите сайта им за повече подробности.

Ogre effects

Продължаваме с Grossman sg-box (silent guitar). Това го чух с ушите си, изключително ефективно. Можете да видите кратка, но достатъчно показателна демоснстрация  в youtube канала на muzikant.org 

Grossman dg-box isolation cabinet

Друга интересна джаджа е тази на Aalberg audio, нарича се AERO и всъщност е нещо като дистанционно с което контролирате ехо ефекта. Всичко става по bluetooth. Закачвате си това малкото нещо за колана или си го лепите на китарата и чрез него можете да превключвате присети, да сменяте параметри и най-важното да задавате темпо, чрез натискане на бутона. 

EKKO+AERO

Следващото нещо не знам до колко е ново но ме впечатли страшно много. Става дума за T-Rex Spindoctor 2. Това е лампов преамп, който може да запомня присети. Какво му е интересното? Ами това е пърото нещо, което показва присета по стария начин - чрез потенциометрите. Просто като си смените присета, това Spindoctor 2 сам си завъртва потенциометрите на стойностите, които са избрани. Демонстрация на тази функционалност можете да видите в youtube канала на muzikant.org.

T-Rex Spindoctor 2

И последно за днес, малко красота от щанда на Marshall. Усилвателите са стандартни JVM и Plexi, но по-интересно е какво е нарисувано на тях. Слагам тук една снимка, останалите можете да видите в галерията от първия ден. Снимките са на първа страница на сайта, долу в дясно. Очаквайте утре нови отзиви, снимки и видеа.

Marshall-JVM-art