Вторник Апр 23

Musikmesse 2014 - ден последен

imageMesse

Днес съм страхотно впечатлен от Behringer. Нови продукти от Yamaha, Genelec, Newman

 

 

В последния ден на MusikMesse, по-точно половин ден, успях да разгледам щанда на Yamaha, както и зала 8 от Pro Light & Sound. По диагонал. 

Както и миналата година, така и сега Ямаха имат самостоятелна зала. Опраделено има с какво да я напълнят. Има за всекиго по нещо. От новите неща, избрах да снимам MG серията миксери. Аз като потребител на вече старата, смятам че ъпгрейда си заслужава. Някои неща, които ме дразнеха в старата вече са оправени. Като например ако натиснете PFL и забравите, че сте го натиснали в старата серия няма да чувате звук, докато в новата свети един ярък червен датчик, указващ че сте в този режим. И други такива.

Yamaha new MG series 2014

Kemper, бяха решили много оригинално да представят продукта си в кампер. Който иска, влиза вътре и пробва, имаше към 6-7 екземпляра за тест.

Кемпер в кампер.

Genelec показаха новата си серия монитори - 8000.

Genelec 8000 series

Neumann пък показаха нов студиен микрофон - TLM 107

Neumann TLM 107

И за десерт, най-очарован останах от щанда на Behringer. Знам какво ще кажат много от вас но не ми пука. В крайна сметка хората показват нещо, което до сега не съм го виждал никъде. А именно клавиатура - контролер с моторизирани фейдъри! За сега вариантите са 2 - 49 и 61 клавиша. На пипане клавишите и падовете много ми допаднаха. Фейдърите са здрави, устойчиви. Мисля, че това е иделаното допълнение за всяко студио. 

Behringer Motor Keyboard Controllers

Освен клавиатурите показаха и новите контролери X-touch в три версии - Universal Control Surface, Compact и Mini. Compact версията е нещо като продължение на BCF, докато голямата е във високия калс, нещо като Mackie control. Тук имаме транспорт бар, навигационна врътка и solo, mute, rec, select за всеки канал всички екстри на Mackie контролерите. Естествено - моторизирани фейдъри. Хубавото тук е че на всеки канал има мъничко LCD дисплейче, което показва името на канала и иконка с инструмента. Можете да навържете 4 такива устройства за да получите 32 канала. Като цена на голямата версия беше обявено $599, което е в ценовия диапазон на Econ, и е към два пъти по-евтино от Mackie.  Ще бъде в магазините от средата на лятото. 

Behringer X-touch series

Както обикновено снимки можете да видите в нашата галерия от четвъртия ден, качена на сайта.

Това което забравих да напиша вчера е един от големите плюсове да посетите MusikMesse. А именно наградите и томболите, които правят различните фирми. Например Universal Audio раздаваха всеки ден с томбола по едно Appolo Twin Duo. Gibson раздаваха няколко Studio модела, също томбола имаше и при Schecter, където не разбрах модела на китарата, която подаряват. Предполагам е имало томболи и при други фирми. Интересното е че имате голям шанс да спечелите защото в томболата участват сравнително малко хора. Аз присъствах на една томбола на Gibson, където имаше не повече от 15 човека пред сцената, а наградите мисля, че бяха към 5! За съжаление късно разбрах за да участвам. Но до година със сигурност.