Четвъртък Апр 25

ESP с два нови модела на NAMM2014

imageESP

ESP показаха 2 нови модела на изложението NAMM 2014

 

 

 

 

 

ESP JH TRIBUTE

ESP Guitars представят новата лимитирана серия LTD JH TRIBUTE 2014 URBAN CAMO на тазгодишното лятно NAMM шоу. JH TRIBUTE 2014 е направена по модел на иконичния „urban camo” ESP модел и част от приходите от продажбите на новата серия ще отидат във фонд “Wounded Warrior Project” за благотворителна кауза, която самия Джеф подкрепяше. Само 100 броя от това специално издание ще бъдат произведени.

 

 „Джеф Ханеман и Slayer, допринесоха в голяма степен за дефинирането на траш метъл жанра“, както казва Мат Масчиандаро, мениджър на ESP Guitar Company. “Той беше добър приятел с много от нас тук в ESP и смъртта му миналата  година ни шокира. За неговото семейство и феновете на Slayer по света решихме да му отдадем почит за приноса му към музиката и каузите като Wounded Warrior Project, като пуснем този модел на пазара.

 

LTD JH TRIBUTE 2014 URBAN CAMO е с уникалния многотонен сив/бял/черен „urban camouflage” финиш на ESP сигнатурния модел на Хайнеман, като за първи път се появява в LTD версия. Дизайна е Neck-thru-body със 25.5-инчова мензура, тяло от елша, кленов нек и абаносов фингърборд. По изисквания на Ханеман, китарата е с Kahler Hybrid тремоло бридж и EMG 85 (neck)/ EMG 81 (бридж) активни адаптери. JH TRIBUTE 2014 също включва специалени инлеи на фингърборда (Ханеман H Dagger), както и “1964-2013“ на 12-ти праг с включен сертификат за автентичност.

 

Джеф Ханеман е основоположник на известната траш метъл група Slayer и един от основните им текстописци. Заедно с колегата си китарист Кери Кинг и басиста/вокал Том Арая, Ханеман помага за основаването на Slayer през 1981, когато членовете на групата са били още тийнейджъри. Неговата работа като китарист и текстописец е от огромно значение в света на метъл музиката и много китаристи смятат Ханеман за свой идол. От 2000-та година насам Ханеман е спонсориран от ESP до смърта си на 2 Май, 2013 на 49 годишна възраст.

 

Очаквайте още детайли за тази китара скоро на официалния сайт на ESP.

 

 

ESP “Ride the Lightning”

Намираме се в Нашвил, Тенеси – известен като „Music City USA” – на лятното NAMM иложение, което отвори врати на 17 юли и разполагаме с няколко нови модела китари. Първият е LTD “Ride the Lightning” лимитирана серия. Направен е за отпразнуването на 30-годишния юбилей от втория албум на Металика, пуснат на пазара на 27 юли 1984 година и включва графичен финиш, който наподобява обложката на албума.

 

„ESP и китаристите на металика Джеймс Хетфилд и Кърк Хамит са свързани с нас вече повече от 2 десетилетия“, казва Мат Масциандаро, мениджър на ESP Guitar Company. “Миналата година, успешно пуснахме лимитирано издание на 30-годшинината от първия им албум, Kill’Em All. С радост обявяваме още една тематична Металика китара за сериозни китаристи, колекционери и фенове.“

 

ESP планира да произведе само 300 броя от LTD “Ride the Lightning” моделът по цял свят, като отбелязва всяка бройка, което ги прави с висока колекционерска стойност. Тялото е от Елша с кленов нек (Bolt-on конструкция) и мензура от 25.5 инча, абаносов фингърборд с 24 XJ прага. EMG 60 (neck) и EMG 81 (бридж) активни адаптери, ТОМ бридж и string-thru-body дизайн. Китарата има инлеи с логото на Металика, както и включен в цената кейс с логото и сертификат за произход.

 

Албума Ride the Lightning помага за изграждането на Металика като една сериозна група-претендент за метъл сцената и отвежда до подписването на голям договор през 1984. Някои от превърналите се вече в класика песни от албума са: „For Whom the Bell Tolls”, “Fade to Black”, and “Creeping Death”.

 

Повече информация за новия модел LTD “Ride the Lightning” очаквайте на espguitars.com!