Четвъртък Апр 18

Cubase Pro 8 и Cubase Artist 8

imageВидео

Новите DAW от Steinberg са тук!

 

 

 

На 3-ти декември Steinberg обявиха излизането на две нови версии от известния им DAW – Cubase. Новите версии са Cubase Pro 8 и Cubase Artist 8.

Една година след големия ъпдейт на 7-ма версия, Cubase се завръща с големи подобрения, които са приложими в студиото, както и MIDI инструменти за композиране, запис и миксиране.

На първо място е нужно да уточним: Cubase се променя в Cubase Pro. Промяната на името е в чест на 25-годишната еволюция на Steinberg в сферата на музикалните продукции и ще краси спектъра от техни продукти.

 

Двата продукта, Cubase Pro 8 и Cubase Artist 8, са претърпяли огромни промени в следствие на реконструиран engine, което от своя страна ви позволява да изпозлвате повече инструменти и тракове. Вълшебната думичка е “ASIO-Guard 2”, който подобрява обработката на звука за инструментални тракове и канали. Автоматичната обработка също намира ключово приложение в Cubase 8, като ви дава на разположение VCA фейдъри и нови територии за развитие. Добавили са “render in place” в двете версии на софтуера за MIDI и аудио „bouncing” по изключително лесен начин. „Chord Pads”, “Chord Assistant” режими и засичане на темопо в MIDI са добавени като иновативна екстра за Pro и Artist, а новата “Rack Zone” е предназначена за „MediaBay” браузъра и “VST instrument Rack”. Нов дизайн за “Track List” и „Inspector”, новият “plug-in manager”, глобални работни плотове и подобрени прозорци за PC правят живота на Cubase потребителите по-лесен. Освеженият „Quadrofuzz multiband distortion” и изцяло новите „Virtual Bass Amp“, “Multiband Expander” и “Multiband Envelope Shaper” са радост за ухото. „Grove Agent SE 4” сега включва акустичен дръм сет, “Acoustic Agent” с 20 различни дръм ритъма. “MixConsole” също се радва на нови екстри, а “VST Connect” е с опция за запис от разстояние през интернет.

 

 Вижте видео

 

Тези от вас, които са активирали Cubase 7.5 и Cubase Artist 7.5 от 15-ти октомври 2014, могат да изпробват новата 8-ма версия в гратисен период.

 

За да придобиете по-добра представа какви са нововъведенията в Cubase, ви съветваме да посетите страницата на Steinberg:

https://www.steinberg.net/en/products/cubase/whats_new.html

 

Коментирайте темата в нашия форум.