Четвъртък Мар 28

Вече са ясни сигурните финалисти в "Голямото Рок Меджучасие"

imageФинал

Зрителите връщат и още една от отпадналите банди в решителния етап на състезанието

 

 

Училищните групи „The Lefties“, „Bloodrush“, „Анекдот“ и „Different Highway“ завоюваха запазено място в големия финал на риалити формата „Голямото рок междучасие“. Това стана ясно снощи, след последния концерт-елиминация в музикалното състезание на БНТ1 и D2. В заключителната битка феновете ще изпратят и още една банда. Коя ще получи втори шанс, ще стана ясно другата сряда, когато Миленита и Дидо ще оповестят резултатите от зрителското гласуване на www.rockbg.com.

В четвъртия решаващ етап на „Голямото рок междучасие“ шест банди премериха сили с изпълнение на своя авторска песен. Макар че, две от тях отпаднаха – „Rockids“ и „From the Ashes“ – всички те обраха овациите както на публиката в студио 1 на БНТ, така и на строгото жури.

Лидери във временното класиране продължават да бъдат момчетата от „The Lefties“, които снощи безупречно представиха своята композиция „Swallow My Aggression“. За нея получиха комплименти от Светлана Василева-Elaison, Ерсин Мустафов, Васил Върбанов и Ивайло Нойзи Цветков и признанието, че вече са готови за турне и собствени концерти.

На втора позиция, с минимална разлика след „The Lefties“, е рок групата от Добрич - „Bloodrush“. За тяхното парче „Not a Fiction Anymore“ те получиха висока оценка. „Бих пуснал вашите записи по радиото“ – каза журналистът Васил Върбанов, а фронтменът на „Jeremy?“ Ерсин Мустафов допълни, че се чувства горд, че в България има такава млада група.

Музикантите от „Анекдот“ излязоха на сцената с бунтарската песен „Давя се в грях“, изпълвайки я с много енергия и хъс за победа. „Впечатлен съм от синхрона между вас“ – каза поп-културната икона Ивайло Нойзи Цветков.

Последните финалисти от „Different Highway“ представиха „Огън гори“, а журито отбеляза високия глас на фронтмена като изключителна рядкост.

Още двама специалисти имаха сериозно присъствие в снощния лайв - вокалният педагог Евгени Господинов и текстописецът Александър Петров. С тяхната помощ изпълненията добиха перфектен завършек и звучене.

„Музикантите, които видях, имат много ентусиазъм и потенциал да растат в професията“ – подчерта Александър Петров. А заключението на Евгени Господинов е, че рок музиката е пътят, по който младите хора могат да открият себе си, защото в нея протестът е силно изразен.

Следващата сряда предстои финалът в шоуто, когато временното класиране ще бъде анулирано и бандите ще атакуват върха с равен старт. Победителят в „Голямото рок междучасие“ ще бъде избран както с гласовете на журито, така и чрез зрителски вот.

Гледайте големия финал на „Голямото рок междучасие“ на 21 декември от 21:00 часа по БНТ1!