Сряда Апр 24

Музикален фестивал "Воден свят"

imageФестивал

На 22 март 2015 г. в гр.София ще се проведе Музикален фестивал с конкурсен характер под мотото "Воден свят".

 

 

 

На тази дата отбелязваме Световния ден на водата и събитието ще бъде включено в инициативата World Water Day  Contest, организиран от ООН, както и в репортажи от мястото на събитието в мрежата на Международен воден мост.

Във фестивала могат да участват вокални формации и солисти, музикални състави и групи, музикални школи и колективи,  Младежки и студентски домове, Звукозаписни студия и репетиционни, Артколежи, Академии, клубове и др.

Концепция:  На 22 март целият свят чества Световния ден на водата. “МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ ” е иновативно  събитие с домакин София, което  прави възможно обединяването на десетки чествания в различни точки на страната и чужбина, посветени на Световния ден на водата. С помощта на  електронна информационна мрежа от партньори в различни населени места  “МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ”  представя разнообразна палитра от събития, посветени на Световния ден на Водата – 22 март: бизнес изложения, кръгли маси , празнични чествания, изложби, почетни лекции, спортни празници и турнири, почиствания на водни басейни, конференции, прожекции на филми и други. За целта  инициативите се включат в обща ОНЛАЙН видео-мрежа  от изградени за случая временни информационни центрове. 

РЕГЛАМЕНТ:

  1. Времетраене – дуети, индивидуални изпълнители и инструменталисти -  две песни с общо времетраене до 8 мин. Изпълнителите участват с най-малко две  песни, като едната е задължително авторска.Песните се изпълняват на живо с музикален съпровод или синбек.
  2. Състави/ формации/ групи  –  четири песни с общо времетраене до 25 мин. Допуснатите до участие и одобрените от предварителните селекции, трябва да изпълнят песните на живо.
  3.  Записите трябва да бъдат на отделен CD  и с добро техническо качество.
  4. Музикални композиции – инструментални или песни на български език на тема „Воден свят“, създадени специално за Международния ден на водата 22.03.2015 г. ще бъдат с предимство при избора за връчване на почетната „Грамота“от Организационния комитет.

Критерии за оценка:   Визуално въздействие; сила и чистота на гласа, техника на изпълнение, композиция и хореография; актуалност, иновативност и новаторство, костюми и артистичност и др.

Награди:

  •     Всички одобрени участници получават „Диплом” за участие във фестивала.
  •     Купи/статуетки  „Воден свят“ за заелите І, ІІ и ІІІ място от всички категории- солист, група, инструменталист. Журито присъжда само по една първа, втора и трета награди.
  •     Грамота „Фаворит на публиката“
  •     Грамота „Фаворит на медиите“
  •     Специална награда „Воден свят“ за композиция/песен на темата
  •     Грамота „Фаворит на интернет-потребителите“ – определя се чрез преброяване на харесвания във фейсбук-страницата на фестивала.

 

ВАЖНО!

Кандидатите за участие трябва да изпратят:

1.  Запис  на песните, с които ще участват (не е нужно да е професионален), в mp3 формат.

2. ЗАЯВКА за участие

   -  списък на участниците с дата на раждане

   -  списък на лицата,  желаещи да нощуват и брой нощувки

За допълнителна информация:  Ана Колова 0895558873

Адреси за подаване на заявките:    Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Срок: до 28 февруари 2015 г.

Изтегли формуляри:   заявка и регламент

Предстоят и много други музикални новини, свързани с участниците във фестивала!

 

Коментирайте тази статия в нашия форум.