Четвъртък Мар 28

MusikMesse и ProLight And Sound ден първи

imageДен 1

Mesa Boogie вече имат вносител в България! Нови интерфейси от Universal Audio, Jordan Rudes в действие и други иновации.

 

 

Нови интерфейси от Universal Audio. Universal Audio показаха новите аудио интерфейси. Както можете да видите от снимките изглеждат страхотно. Също така и звучат страхотно. 

За поредна годин на щанда на UA имаше томбола с много награди, най-голямата от които е UA Apolo Twin. За участие е необходимо да си напишете името на едно специално листче и да го пуснете в една кутия. Естествено при тегленето на печелившите имаше голям интерес, но въпреки всичко водещия изтегли поне 5 човека които не присъстваха. А присъствието е условие за получаване на наградата. Голямата награда бе спечелена и останаха да се дораздадат чаши, тениски, шапки. След като раздаде чашите, водещият обяви, че събитието от giveaway ще се промени на throwaway и започна да замерва зрителите с тениски и шапки. Така пиешият тези редове беше уцелен от тениска. За съжаление ми е малка, но имам награда. Днес пак ще участвам!

Портативно DJ устройство. Доста интересно устройство показаха от JD Sound. Съвсем спокойно може да си го носите в джоба, но предлага всички възможности на един DJ деск.  

Jordan Rudes демонстрира ROLI Seaboard. Съвсем изненадващо за мен, разглеждайки попаднах на Jordan Rudes. Този път обаче не на щанда на Korg. Демонстрираше ROLI Seabord GRAND. Много интересна на пипане клавиатура. Усещането е все едно пипаш силиконова възглавница покрита с плюш. Можеш да я мачкаш и да я тероризираш както ти дойте и това води до различна експресивност. Например можеш да правиш вибрато както на китарата с мърдане на пръста. Но най-добре ще ви го обясни Jordan. Вижте видеото.

 Вижте видео

Reactable. Това е една иновативна технология на ситезиране на звуци и взаимодействие между семпли. Прилича на играчки за малко дете, но всъщност е музикален инструмент с доста възможности. Вижте видеото.

 Вижте видео

И накрая най-важната новина! Mesa Boogie имат официален вносител в България и това е Музикален Център Икономов. От МЦИ споделиха, че от доста време работят по въпроса и най-накрая всичко е финализирано. Можем да очакваме всички продукти от каталога на Mesa Boogie след околко 3-4 месеца. Под 'всички' разбирайте буквално всички - усилватели, лампи, части, кабинети, всичко. 

Тази статия можете да обсъдите в нашия форум.