Сряда Фев 28

Как да си направим “pad” за упражнения

imageПад

Здравейте! В този пост ще дам пример за барабанистите как можем да си направим „pad” за упражнения с подръчни материали без да даваме излишни пари за нещо което ще ни свърши същата разлика с изключение на това че няма да е „оригинално”. С няколко думи: който има излишни пари да си купи, който няма да си направи!

 

 

Ето какво представлява моят опит:

 

 

Ето какво съм използвал аз:

 

1.Плоскост шперплат (моята е дебела 1,5см диагонал 25см, но естествно според предпочитанията всеки може да си промени размерите).

2.Уплатнение за бойлер ( аз това използвах за повърхността, но всякаква по дебела гума би ви свършила работа, това парче е дебело 0,5см ).

3.Силикон.

4.Непотребен диск  и маркер.

5. Изолирбанд

 

Предполагам вече се досещате как става работата но все пак ще го обясня в няколко лесни стъпки:

1) Плоскостта която ще бъде основа се изрязва в желана форма ако по начало не е това което искате да бъде ( аз лично намерих един правоъгъкник от който изрязох четири триъгълника от ъглите и се получи това ). Можете леко да заоблите ъглите с пила за дърво.

2) Вземате гумата която ще използвате и определяте кое ще е лицевата част. После на гърба очертайте вече изрязаната основа и после изрежете гумата по контурите.

3) Вземете силиконаи направете кръгове по гумата. Препоръчително е да сложите една по голяма точка в средаа и на накакви интервали по един кръг като близо до краищата е задължително. Причината е че когато започнем да тренираме и ако не е залепено добре от ударите може да се отлепи.

4) Намествате гумата и плоскостта прилепяте ги и ги натискате с нещо тежко за да се получи добре. Изчаквате толкова колкото пише че трябва да се изчака на опаковката на силикона.

5) След като всичко е добре залепнало идва ред на по пипнавата работа. Вземате изолирбанд и обикаляте по страната на плоскостта. Целта ни е дървото да не се закача по дрехите и да не ни дере ръцете като хванем пад-а. Ето как изглежда при мен:


 

 

6) Аз реших да си поиграя оше малко и очертах горе – долу в средата един диск и запълних вътре точката за да мога визуално да виждам дали удрям където трябва.

 

Е това беше...надявам се да съм бил от полза на някого. И ще се радвам ако някой се пробва, да чуя отзиви. УСПЕХ!!!