Четвъртък Апр 25

Анонсираха Ableton Live 9!

imageLive 9

Един от най-очакваните софтуерни релийзи вече е факт! От Ableton официално анонсираха Live 9!

 

 

 

И така, отдавна чаканата нова версия на Live вече е факт! Според информацията излязла на сайта на Ableton, чакането си е струвало. Ето само част от нововъведенията:

 

  • Автоматизация в клиповете - вече можете да вкарвате автоматизация в самите клипове не както до сега само в аранжиментния изглед. Също така може да се чертаят криви с което автоматизацията става още по-убийствена. 

 Вижте видео

  • Нов браузър за звучи и ефекти - доста по-организиран и нагледен от предишната версия. Семплите могат да се категоризират и им се слага рейтинг в зависимост колко ви харесват.

 Вижте видео

  • Нови библиотеки със звуци. Нови ефекти - изцяло преработени като качество и визия. Задължително е да споменем Glue Compressor.

 Вижте видео

  • Audio To Midi! - На демото изглежда доста добре. Има три режима на работа - монофоничен, полифоничен и перкусионен. Докато първият не е нещо кой знае какво като нововъведение аз съм впечатлен от това как свириш акорди на китар аи то ти ги преобразува в миди ноти, които можеш да изсвириш с там каквото искаш. Също впечатление прави как от бийтбокс създава перкусионен клип с всичките му каси, фусове и барабанчета. Все пак да не омаловажаваме и моновоничният режим. Имате някаква идея в главата - пеете я и то ви я нотира. Мега яко!

 Вижте видео

  • Преобразуване на миди ноти - можете да увеличавате или намалявате трайностите на цял регион.

 Вижте видео

  • Max 4 Live вече в Suite пакета. Не е нужно да го купувате отделно. 
  • Нов контролер - Push. за него ще има отделна статия.

Очаква се да излезе на пазара в началото на 2013. Цените на версиите за сваляне по интернет започват от EUR 79 за Live 9 Intro, EUR 349 Live 9 Standard и EUR 599 Live 9 Suite. В момента тече промоция и ако поръчате ще ви излезе с 25% по-евтино.

За повече информация вижте сайта на производителя: www.ableton.com