Сряда Апр 24

Musikmesse 2014 - сверете си часовниците.

imageGear

Тази година изложението ще се проведе от 12-ти до 15-ти Март.

 

 

 

За поредна година във Франкфурт (Германия) ще се проведе най-голямото изложение за инструменти, апаратура, бизнес, продукция и литература в областта на музиката. За пореден път среща ще си дадат водещите световни производители, музиканти, продуценти, инвеститори и обикновени потребители. Там те ще споделят своите иновации, проблеми, ще сключат сделки, ще чуят обратна връзка от потребителите и не на последно място ще се забавляват. Това е наистина едно от местата, които всеки музикант, независимо от нивото си трябва да посети поне веднъж в живота си. Заслужава си а и не е скъпо. Но за това малко по-късно.

Споменавайки MusikMesse, трябва веднага да споменем и паралелно провеждащото се на същото място Pro Light & Sound. Това е частта от панаира, в която се показват сцени, оборудване за концерти, микрофони, пушеци, мултимедия и всякакви други сценични реквизити и аксесоари. Доста често фирмите си избират едно от двете места на които да покажат всичко, което имат. Например миналата година Shure, бяха избрали Pro Light & Sound за да покажат всичките си продукти. В този ред на мисли разграничаването на двете изложения е доста тънко.

Освен многобройните щандове където можете да видите какво ли не, на изложението има и няколко сцени на които се превят различни демонстрации или просто концерти. Във видео канала на МУЗИКАНТ.ОРГ в youtube има заснети някои интересни моменти от миналата година. От концерт на роботите на Gibson, до Rage и Jordan Rudess всичко това на едно място. Несъмнено тази година можем да очакваме поне толкова интересни събития, колкото и миналата. И за да не бъда голословен, ще споделя някои факти а именно според организаторите, през 2013-та е имало 1370 изложителя от 51 държави. Всичко това е видяно от 71 000 посетители.

За мащаба на изложението можете да добиете представа ако ви кажа, че една зала се разглежда прилично за половин ден. Под прилично разбирам да се спирате само на по-интересните места, на на всички. Ако искате да разгледате абсолютно всичко, спокойно ще откарате цял ден. За това, моят съвет към всички, които смятат да посетят панаира за първи път е да си направят конкретен и точен списък какво искат да видят от всяка зала за да успеят. Аз си признавам, че миналата година не успях да видя всичко, което исках. Нещата се усложняват допълнително ако смятате да посетите някой концерт или демонстрация. А изкушения от този род има доста.

Как да стигнем до там и колко струва?

Най-лесно е със самолет. Най-приятно е да се съберете с приятели и да отидете с кола. Една екскурзия из Европа винаги е позитивно изживяване. Франкфурт е много добре уреден град с перфектен транспорт, за който не се налага да плащате ако имате билет за MusikMesse или Pro Light & Sound. Нощувки можете да си уредите в зависимост от бюджета ви. Има хостели, бед енд брекфаст, разбира се и хотели. Цените на хотелите в централната част на града са доста солени за обикновени български музиканти, но за сметка на това можете да си вземете стая на достъпна цена в някое приятно хотелче извън Франкфурт. С валкчетата  пристигате изключително бързо, приятно и комфортно. Като цяло разходите ви за престой и храна няма да са повече от тези които бихте платили за същия брой дни при същите условия на нашето черноморие.

Билетите за изложението са в зависимост от това колко дни ще го посетите и дали сте група или не. Тук можете да видите всички опции и тяхните цени, както и да получите повече информация за настаняване.

До нови срещи... във Франкфурт ;)