Петък Юни 21

TC Electronic представи 13 нови китарни ефекта.

image13

Производителят обещава качество и ниска цена

 

 

 

Закупената преди година и нещо от Behringer датска фирма TC Electronic представи нова линия от ефекти за китара, по-познати сред  широката музикална общественост у нас като "камиончета". От фирмата производител явно не са фаталисти защото представиха точно 13 ефекта. Ако се питате дали ще се промени нещо след закупуването от Behringer, веднага ще ви насоча към цената. Очаква се ефектите да струват към стотина лева парчето, което е повече от достъпно за всички. Как ще бъде като качество ще видим, но до тук от това, което видях и чух мисля, че е по-скоро TC Electronic .

И така тринадесетте "камиончета" могат да се разделят на 4 групи: модулационни, динамични, времеви и "кривочи".

В групата на драйв ефектите можете да откриете по нещо за всеки вкус: Fangs Metal Distortion, Rusty Fuzz, Cinders Overdrive и Grand Magus Distortion. Имената са красноречиви и мисля, че няма нужда от превод или обяснение кое за какво е.

Модулационните ефекти също са 4: Afterglow Chorus, Tailspin Vibrato, Thunderstorm Flanger и Blood Moon Phaser и покриват според мен най-необходимото от към модулация.

Времевите ефекти са 3: Skysurfer Reverb, Echobrain Analog Delay, Prophet Digital Delay. Два дилея и един ревърб и от тази група като че ли няма какво повече да искаме.

И за финал останаха динамичните ефекти, буустер и компресор, съответно Rush Booster и Forcefield Compressor.

Добре изглеждат, ако ви е любопитно и как звучат, ето едно видео:

 Вижте видео