Събота Юли 13

Първи концерт и трима отпаднали в следващия епизод на "Голямо междучасие" по БНТ1

imageRock

Басистката на легендата Моби влиза в журито на формата

 

 

 

Първият концерт на ученическите банди в „Голямото рок междучасие” предстои тази сряда (23-ти ноември) от 21:00 часа. Тринадесетте групи ще се изправят с равни шансове в своята решителна рок битка по БНТ1. В миналия епизод музикалният продуцент на шоуто Димитър Кърнев постави задача да се подготви кавър версия на класическа българска песен и предостави възможността участниците сами да изберат любимо парче.

Преди всяко изпълнение зрителите ще видят през каква подготовка преминават младите музиканти и колко усилия и концентрация са нужни за първия концерт на шоуто. Рок надпреварата ще бъде оспорвана, а залогът голям, защото след първия концерт ще отпаднат три банди.Изпълненията на живо ще бъдат оценявани от четиричленно жури. В него се включи басистката на легендата Моби  – Светлана Василева - Eliason. Тя е една от малкото българи със сериозен пробив в световния шоу бизнес. Освен действащ музикант, Светлана е преподавател и в два престижни музикални колежа - Institute of Contemporary Music Performance и London College of Music. В свои итервюта Моби е разказвал, че познава добре България, благодарение на нея, а зрителите на БНТ1 ще имат възможността да научат повече за таланта на Светлана Василева – Eliason само в „Голямото рок междучасие”.Останалите трима журиращи бяха членове и в селекционната комисия – поп-културната икона Ивайло Нойзи Цветков, най-разпознаваемият тембър в българския музикален ефир – журналистът Васил Върбанов и фронтменът на едно от последните явления на българската сцена – Jeremy? - Ерсин Мустафов.

Авторитетното жури ще оценява участниците по обичайния за всяко българско училище начин – по шестобалната система. Три от конкуриращите се банди, които получат най-ниска обща оценка, ще трябва да си тръгнат още в сряда вечерта.