Събота Мар 25

James Hetfield със сигначър комплект EMG

imageSignature

Най-уважаваната дясна ръка в метъл музиката винаги е стояла над комплект EMG адаптри още от началото на 80-те години. Така че напълно логичен е факта, че EMG & James Hetfield най-накрая обединиха усилия, за да направят комплект адаптри, отговарящи на неговите изисквания и стил.

Хетфийлд е изпробвал около 20 кастъм адаптера преди да се спре окончателно на магическите способности на "номер 19".

Комплектът JH се монтира на китарата чрез използването на системата без спойки, характерна за EMG. Ако правите ъпгрейд от друг сет EMG, инсалацията е толкова лесна, колкото е отвиването на няколко болтчета и закаченето на конектора. Ако ли не - ще имате нужда от малко място в кухината на китарата за батерия и за конектора на EMG, също така ще е необходимо да смените потенциометрите с включените в комплекта.

image

След като адаптрите са поставени, ще получите масивни ниски от нек позицията. Чистия звук заедно с малко хорус направо заковава звученето на интродукцията от "One", а със здравословно количество гейн той е идеален за тежки рифове в допнати строеве.

Бридж позицията звучи едва ли не с отсъстващи баси (в сравнение с нека), особено при чистите звуци, но когато започнете да добавяте гейн започвате и да оценявате качествата на нек пикапа. Атаката е подобрена и това дава по-стегнат звук в средите.

image

Съвсем логично е заклетите фенове на Металика, които искат да преминат от пасивни на активни адаптри, да изберат комплекта JH. Сравнявайки го един до друг с толкова обичания от Джеймс сет EMG 81/60 се забелязва ясна и визуална и звукова разлика. На цена от почти 600 лева обаче собствениците на комплект 81/60 биха го счели по-скоро за излишен лукс, отколкото като някакъв задължителен ъпгрейд.

Цена: Около 580 лева

Магнити: Керамични

Позиция: Нек и бридж

Плюсове: Идеални за тежки ритъм рифове в нисък строй. Ще станат популярни сред феновете на Металика.

Минуси: Цената

Заключение: С цена от почти 600 лева притежаващите комплект 81/60 биха ги намерили повече за излишен лукс, отколкото за задължителна покупка.

Оценка: 4/5