Събота Дек 09

ENGL Gigmaster 15

imageENGL

ENGL Gigmaster 15 е нова серия на реномираната немска марка ENGL, прочута с хай гейн усилвателите си.

 

Gigmaster 15 постига нещо, което до скоро изглеждаше невъзможно - малък размер съчетан с плашеща хай гейн мощ. Естествено оставащи верни на себе си ENGL са въплатили в този усилвател своите опит и познания относно създаването на модерен и стегнат звук, без да правят компромиси в нито едно отношение. Gigmaster 15 е двуканален лампов усилвател предназначен както за студийна употреба, така и за концертни изяви. Предният панел подсказва за характера на това зверче - чисто черна решетка с дяволито присветкващи лампи иззад масивното лого.

Усилвателят e с контроли за Input Gain и Lead Drive (ДА! машината е създадена за метъл!), корекции за ниски, средни и високи, Lead Volume и Master, както и бутони за превключване между двата канала и MidBoost. Усилвателят притежава изключителна гъвкавост благодарение на копчето на задния панел, с което се превключват режимите 15/5/1 и 0 вата. Това дава възможност да вадите перфектния звук от своя лампов усилвател, без да се карате със съседите.

Благодарение на вградения DI box, който се включва в режима “0” вата, Gigmaster 15 се превръща в идеален помощник при записи в домашното студио, където през вградения балансиран изход може да бъде свързан с пулт или директно в звуковата карта на вашия компютър. Притеснявате се как ще звучи без говорител? Няма нужда! Gigmaster 15 има вградена спийкър симулация на балансирания изход. Усилвателят се продава във две разновидности като глава и като кубе. Ако изберете първия вариант, ще имате нужда от кабинет в който да включите главата. Изпорбвахме Gigmaster 15 както с препоръчания от производителя и произведен специално за него 1х10 кабинет – Е110 и резултатът беше очудващо добър за кабинет с такива размери. Включихме малкия звяр и в 4x12 модел ENGL E412VS с Celestion Vintage 30 говорители, и получихме още по-добри резултати. Убедихме се лично, че ENGL Gigmaster 15 притежава необходимата сила за да разтресе клуб.  В заключение мога да кажа, че притежателите на този малък звяр имат на разположение един доста универсален усилвател. С него можете да записвате в къщи без никой да ви чуе или ако предпочитате можете да записвате на тихи нива без това да се отрази на качеството на звука ви. Едновременно с това е съвсем достатъчен като мощност за репетиции или свирене в клуб. Но в крайна сметка няма нито една причнина да ни вярвате – идете при вносителя и проверете сами ;)

Ето и техническите подробности :

 

ENGL E315 Gigmaster Head -

  • лампова китарна глава, 0/1/5/15W, 2 канала, mid boost  бутон
  • ECC83S предусилвателна лампи,  2x EL84 крайни лампи,
  • FX loop,
  • балансиран изход (TRS жак) със симулация на кабинет,
  • вграден превключвател на мощността (full power, 5W, 1W & zero)
  • speaker outputs (8 and 16 Ohms)

Размери:

  • широчина 42.5 см
  • височина 20 см
  • дълбочина 22.5см

Тегло: 8.9кг

 

Цена - 985 лева

 

Вносител Мюзик Дивижън ЕООД

www.musicdivision.bg