Събота Мар 25

T-Rex Replica Delay - поглед от близо.

imageЕхо

 

Поглед от близо на един от най-добрите ехо ефекти на пазара. Убедете се сами.

Ехоо Ехоо Ехоо Ехоо...

Преди няколко години с един познат се комбинирахме за поръчка от САЩ за да спестим от пътя. Единият от ефектите, които той си поръча беше дилей. По онова време не знаех много за този ефект и затова и бях леко резервиран към избора му. Стори ми се ексцентричен. За разлика от мен, моят приятел беше на седмото небе от щастие, когато пакета с така желания от него ефект беше в ръцете му. Това беше T-Rex Replica Delay! Да, това, с което много други прозиводители на дилеи се сравняват и опитват да догонят. Наскоро се видяхме с моя познат на едно тяхно свирене и ми стана интересно как се справя дилея. Отговорът беше “Просто не го изключвам!”. Само по себе си това бе показателно за качеството на T-Rex Replica Delay и удовлетворението на моя познат от това, че този ефект присъства на неговия педал борд.

Сега след като съм изслушал токова много семпли в интернет имах възможността сам да изпробвам Replica-та. Искренно мога да заявя, че това е просто уникално як ефект. Трудно бих повярвал по звука, че не е аналогов. По-скоро да сбъркам в предположението си ако някой не ми каже. Майсторсвото, с което е създаден е наистина завидно и приляга само на марка, която не прави компромиси. Replica Delay комбинира в себе си топлия лампов звук на ехо машините от миналото и студийното качествно на съвременните възможности на електрониката. Освен всичко, той е и невероятно лесен за употреба, което го прави още по-ценен и желан. С TIME, REPEAT, MIX и LEVEL бързо и прецизно избирате мечтания звук, а с ключето BROWN може да намалите високите честоти на повторенията и да се доближите до тона на лентовото ехо, познато от 60-те.

И за да станат нещата още по интересни, с едно щракване на ключето SUBDIVISION променяте параметрите на повторенията от 1/4 към 1/8 триоли. Replica Delay може да се похвали и с TAP TEMPO бутон, който е изключително полезен при свирене на живо например, за да сте винаги навреме, И случайно ако някой реши да потърси косур на Replica-та, T-Rex са помислили как да бъдат още по-полезни на музиканта, добавяйки DIRECT изход, за да пращате чист сигнал към друг усилвател за пространствен стерео ефект например и MIDI вход, чрез който може да контролирате темпото на повторенията и да включвате и изключвате ефекта. Дали не забравих нещо? А да, копче INPUT LEVEL за регулиране на входното ниво на звука с цел избягване на претоварване и дисторшън. Има ли нещо, което да му липсва на T-Rex Replica Delay!?

Пуснете си го и ще се влюбите в този звук!!

Този ефект можете да закупите от Music Division