Петък Мар 29

Mesa Boogie JP-2C - нова серия усилватели на името на Джон Петручи.

imageSignature

Най-накрая китаристът на Dream Theater се сдоби със собствена серия усилватели. При това в 3 различни варианта.

 

 

 

Ето, че най-накрая се случи. Винаги съм се питал защо Джон няма серия на негово име? Явно не му е било времето.

И така след 30 годишно сътрудничество между Mesa Boogie и John Petrucci, вече можем да се порадваме на усилвател кръстен на китариста на Dream Theater. Както е известно, Mesa Boogie от доста време прави усилватели според изискванията на Джон, но вече имаме такъв, който се продава в магазините.

Усилвателят е базиран на митичния  MARK IIC+,  но с някои допълнения и подобрения, като например двоен еквалайзър. Всичко това е направено според нуждите и разбиранията на Джон за звук в студиото и на живо. Усилвателят има 3 канала - чист, крънч и лиид. Чистият канал се отличава с много голям хедруум, крънч каналът пък има гейн колкото и лийд канала, но е стегнат и артикулиран, което е нормално, все пак това е канал за ритъм. Лиид каналът естествено има кривоч до небето, като идеално чисто се справя с бързи пасажи. За последното си има режим Shred, който красноречиво говори за какво служи.

Мощмостта може да се променя от 100 на 60 вата според нуждите в момента.

Другото нещо, което прави веднага впечатление са двата графични еквалайзера. Те разбира се на се ползват едновременно ами за всеки канал може да се избере EQ 1 или  EQ 2.

Естествено има и ревърб, като нивото може да се настрои индивидуално за всеки канал а също така може и да се изключи като цяло.

От Mesa Boogie са помислили и за работа на тихи нива, системата CABCLONE позволява да изключите говорителя и да вземете директен сигнал за запис или слушалки, като са налични 3 кабинетни симулации - Отворен, затворен и винтидж.

И накрая но не на последно място, усилвателят може да се контролива изцяло чрез MIDI.

Други спецификации, които не съм споменал са броя на лампите, който е 9: 4x6L6 и 5x12AX7 и това че го има в 3 различни варианта: освен нормалния вариант на глава има още и лимитирана серия, както и рак изпълнение.

 

 Вижте видео

 

Споделете какво мислите за този усилвател в нашия форум.