Петък Апр 19

T-Rex Replicator tape echo

imageЛента

Истинско лентово ехо в компактна форма. Още една сбъдната мечта на аналоговите маниаци.

 

 

 

Всеки музикант знае за плъзналата в последно време мода да се емулират стари аналогови устройства и в частност лентови такива. Каквото и да си говорим има чар е тези емулации, а причината поради която се правят емулации е че оригиналните устройства са доста обемисти и трудни за употреба в повечето случаи. От T-Rex обаче са упели да направят компактно, функционално и най-вече добре звучащо аналогово лентово ехо.

Целта на производителите е била да постигнат звука на автентичното лентово ехо но да го превъзхождат функционално. И мисля че са успяли. Ако сте фенове на лентовото ехо, определено трябва да го пробвате. Тук няма никакви емулации, всичко си е аналогово, както трябва - 2 глави, моторче, лента - всичко.

Устройството предлага като възможности за контролиране, стандартните за всяко ехо Delay Time (време между повторенията), Feedback (брой повторения) и Delay level (ниво). За разлика от автентичните лентови устройства, тук можете да зададете темпото или времето за повторение чрез бутон tap tempo. Има добавен хорус, който също може да се включва и изключва с бутон и разбира се какво ще е това лентово устройство ако няма потенциометър за регулиране на изкривяването (saturation).

Според мен от T-Rex са постигнали целите, които са си поставили. И като са започнали с лентовите джаджи, аз лично бих се зарадвал скоро да видя и лентово записващо устройство.