Четвъртък Мар 28

Върджил Донати с ICEFISH в Joy Station

imageICEFISH

Легендарният барабанист на Planet X - Върджил Донати с концерт в Joy Station с новия си проект ICEFISH

 

 

ICEFISH са вълнуващо, авангардно, прогресивно рок явление, включващо легендарния барабанист Virgil Donati, китариста Marco Sfogli, Alex Argento – клавирни, и басиста и вокалист Andrea Casali.

"ICEFISH" се формира в резултат на това, че Върджил работи с Алекс и Марко по своя албум "In This Life", когато - в дискусиите си относно посоката, в която ще се случи музиката - момчетата откриват, че всички те имат идентично музикално виждане. Изключително талантливият басист / вокалист Андреа Казали скоро се присъединява към тях, за да превърне визията в реалност. Членовете на ICEFISH са свирили и са се изявявали както на сцена, така и в студио, с различни артисти като Томи Емануел, Стив Вай, Алън Холдсуърт, Джеймс Лабри, Йордан Рудес, Джон Макалоус, Мат Гилори, Питър Уихърс, Питър Уилоуър, Майк Мангини, Брайън Белър, Планет Х и други.

ICEFISH току-що издадоха своя вълнуващ, водещ, прогресив рок албум "Human Hardware". Списание "Drumhead" изказа коментар за дебютното издание: "... внимателно изработени силни мелодии, извисяващи се вокали и сложни трудно люлеещи се ритми. Добавете последно поколение продукция и получавате наистина вдъхновяваща колекция от мелодии, които си струва да слушате отново и отново." "Сега, когато дебютният ни албум е написан, произведен, смесен и най-накрая е факт - казва барабанистът Върджил Донати, можем да кажем с известно убеждение, че нашата визия и нашата вяра във всеки един от нас завършва с откриването на "неуловим" нов ъгъл, за който се стремим като композитори и музиканти. Очакваме с нетърпение развитието на ICEFISH и втория им запис!"

Сетлист:

  1. Paralyzed
  2. It Begins
  3. Human Hardware
  4. 5 Years
  5. Revolution
  6. Solitude
  7. Your Eyes
  8. Lost
  9. The Pieces;