Четвъртък Мар 28

Ibanez TSV808 Vemuram Tube Screamer – няма грешка в заглавието.

imageХибрид

Ibanez TSV808 е комбинация между най-успешните ефекти на Ibanez и Vemuram.

 

 

 

Който не е чувал за Vemuram, това е производител на бутикови китарни ефекти. Та, Ibanez и Vemuram се събрали и решили да направят комбинация между вездесъщият Tube Screamer TS808 и Vemuram Jan Ray. Предполагам никой няма да се учуди, като разбере, че като звук се е получило нещо средно. На външен вид – също. Запазили са характерния за TS808 mid-boost и са добавили повече динамика и по-добра честотна характеристика, характерни за Jan Ray. Вижте това видео:

Това, което ми харесва е че са дали възможност за контрол върху доста неща. Освен стандартните за Tube Screamer 808 контроли Tone, Level и Overdrive има още няколко фини настройки, които си заслужава да се споменат. За разлика от стандартния TS808 тук има два сета клипсови диоди и вие може да избирате кои да включите и изключите. В резултат получавате 4 различни форми на клипване, 2 симетрични и 2 асиметрични. Друго нещо върху което имате контрол е изкривяването и басите. Според производителите гейна е два пъти повече от този в TS808. И за да бъде в духа на Vemuram, частите са от най-високо качество.

Честно казано аз смятам Tube Screamer за еталон сред този тип ефекти. И винаги когато видя нещо ново се притеснявам, че няма какво да му се подобри повече на този ефект, най-много да са развалили нещо. Случая определено не е такъв но това не е по-добър Tube Screamer, това е различен Tube Screamer. Продължавам да вярвам, че на TS808 няма какво да му се подобри. Имам в предвид точно оригиналната версия на Ibanez. TSV808 е за любителите на драйв ефектите и вариациите. За хора, които искат нещо ново като звук. Определено ще останат очаровани.

Традиционалистите обаче, по-добре да го пропуснат. Цената на ефекта е около хилядарка. Определено е скъп, но мисля, че ценителите ще го приемат. Очаква се да бъде на пазара до няколко месеца.