Петък Юли 12

Marshall JMD-100

imageХибрид

Какво бихте направили след като вече сте създали усилвателите, които са формирали китарното звучене на рок сцената за последните няколко десетилетия? Ако сте Marshall, тогава ще ги напъхате всичките в един АМР!

 

 
С помощта на софтуерните разработчици от Softube, Marshall комбинират някои от най-любимите усилватели в 16 цифрови преамп модела, добавят програмируеми цифрови ефекти и след това прекарват резултата през лампово крайно стъпало базирано на четири броя EL34.
 

Преампите са селектирани от огромното наследство на Marshall - от пуснатия през 60-те години 1959 Plexi до Haze40 комбото от 2009-та година. Преамп секцията е разделена на четири категории: Clean, Crunch, Overdrive и Lead, с по 4 модела във всяка категория.

Между изключителните модели е Clean Full - мощен клийн звук от JCM2000 DSL 100 главата с орязани среди и подсилени ниски.

Crunch Vintage извиква 1974 'Plexi' и свирейки със Страт на нек адаптер и леко намален тон потeнциометър получавате автентичния звук на акордните украшения на Hendrix/Frusciante.

Гъвкавият и богат на средни честоти Overdrive Classic е един от най-добрите ритъм звуци в JMD100. Базиран на преампа на Marshall от 90-те години JMP1, комбинацията му с бридж адаптер дава плътни пауър акорди.

Хард рок и метъл китаристите ще бъдат очаровани от овърдрайв моделите Deep & Detune, които са базирани на JCM800/Bluesbreaker II комбинацията и главата Marshall Mode Four съответно. И двата предлагат допълнително гейн с редуцирани среди за плътни високооктанови рифове. Deep Overdrive има по-винтидж характер, докато с Detune се постигат предимно модерни хай-гейн звуци.

Сетването на Lead Deep (Bluesbreaker II & Haze40) с по-малко гейн и повече мастър дава 'мазен', плътен блус саунд, който е особено подходящ за Eric Clapton кавъри, а Lead Modern всъщност ви изпраща към интрото на Sweet Child O' Mine.

Цифровите модели са първи за Marshall, но с помощта на Softube те са постигнали универсален микс между класическите и по-модерни звуци, които като цяло реагират много сходно на истински лампов усилвател.

Спецификации:
  • Тип усилвател: Хибриден
  • Мощност: 100 вата
  • Лампи: 1x ECC83, 4 х EL34
  • Контроли: Модел преамп, гейн, EQ, изходно ниво, mod, дилей, ривърб, презенс, мастър волюм
  • Вход/изходи: Вход за китара, линеен вход, изход след предусилвателя, изход за говорител, изход за слушалки, фуутсуич.

Плюсове: Легендарни звуци, професионални функции.

Минуси: Може да се закупи лампов усилвател за същите пари.

Заключение: Силен старт в областта на моделинг усилвателите от страна на Marshall, но в този ценови клас моделът няма да се хареса на вкуса на всеки китарист.

Оценка: 4/5

Усилватели на Marshall можете да закупите от онлайн магазин RockShock.eu.