Петък Юли 12

Барабани

Настройване на барабаните по тонове

Автор: Baby Thomas
imageНастройка

Не е тайна, че много от начинаещите (на практика всички) изпитват известни затруднения с настройването на барабаните. Включително и аз. Далеко съм от мисълта, че за година свирене съм станал експерт по настройването, затова моля не приемайте долната информация като перфектно написана, структурирана, достоверна и най-вече - абсолютно подходяща за всеки. Тъй като това не е пиано или китара, настройването съвсем не е унифицирано.

Пълен текст

Урок за начинаещи барабанисти от Цецо Георгиев

Автор: Цецо Георгиев
imageВидео

Поредният урок по барабани на Цецо Георгиев. Този път за начинаещи.

 

 

Пълен текст

Урок по барабани на Ненчо Стефанов - eL_NinYo

Автор: Рафо
imageВидео

Ето поредния урок, който ви обещах. Този път зад барабаните е Ненчо (eL_NinYo). 

 

Пълен текст

Самба - Урок по барабани на Цецо Георгиев

Автор: Рафо
imageВидео

Това е първия видео урок на Цецо, който заснех. Надявам се да ви е полезен. Нивото според мен е за много напреднали а според Цецо само за напреднали.

 

 

Пълен текст

Настройване на барабани част 2

Автор: Цецо Георгиев
imageКак?
Монтаж на кожите

 Естествено първо трябва да свалим старите кожи. Ако искаме да ги запазим, използваме метода на срещуположния болт или така нареченото развиване на болтовете на кръст. Развиваме равномерно и постепенно. Когато старата кожа е свалена, преди да сложим новата е добре да смажем болтовете, както и да почистим, и проверим местата където обрача и ръба на барабана контактуват(опират) в кожата. Едва тогава ,поставяме новата кожа и завиваме болтовете на ръка до откат. 

 

Пълен текст

Настройване на барабани част 1

Автор: Цецо Георгиев
imageКак?

Здравейте приятели!

Казвам се Цветан Георгиев и вече повече от 20 години се занимавам с барабани. За това време съм работил с много от най-известните имена на българската музикална сцена, като в същото време имам и един от най-многобройните курсове ( класове) по барабани в България.

Преди години, аз самият се сблъсках с проблема за настройването на барабани.

Не знаех кое е правилно и кое не. Затова сега искам да споделя с вас опита си по този въпрос, натрупан през годините и ще се радвам всеки тук да намери нещо полезно за себе си. Предварително искам да препоръчам книгата DRUM TUNING на Larry Nolli, от която почерпих доста полезни съвети по темата.

 

Пълен текст