Събота Юли 13

Други

Видео уокршоп на ЦМИ

Автор: Рафо
imageWorkshop

Видeо от последния уокршоп на Център за Музикални Изкуства, проведен през Април 2011.

 

Пълен текст

Името на групата

Автор: Нора
imageБанда

Ще поговорим за името от гледна точка на маркетинга. Така че, оставете чувствата настрана.

Имидж

Да поговорим за имиджа на групата ви. Но трябва да имаме предвид основната пречка, когато се опитвате да се рекламирате в Интернет. Той е основан на текст, не на визия. Разбира се, вие може да имате сайт на групата си с видео от последния ви концерт, но какво от това? Как човек, сърфиращ в нета ще стигне до него и защо? Текст! През търсачка или линк от друг сайт.

 

Пълен текст

Как да направите своя група 2

Автор: Нора
imageБанда

Авторските парчета

Има толкова начини за писане на песни, колкото и хора. Мога да ви кажа какво казват на хората, които искат да пишат книги и това важи и тук. Можете да черпите идеи от четенето и общуването с хората. Четете, четете, четете! Това е основният източник на идеи за текст. Колкото до композирането на музика, не се страхувайте да слушате песни на други хора и да вземате идеи от тях.

Пълен текст

Как да направите своя група?

Автор: Нора
imageБанда

Началото

Началото може да е толкова лесно, като че просто свирите с няколко приятели или толкова трудно, колкото си го направите. Уверете се, че знаете какво искате да постигнете със своята група и това ще ви подскаже какво трябва да се направи. Понякога групите са просто няколко приятели, които се събират да се забавляват. Да свирят по клубове за безплатна бира. Но други групи се сформират, за да печелят пари. Някои правят авторска музика за собствено удоволствие, а други – за да влязат в звукозаписно студио. Вие трябва предварително да знаете какво ще правите. Не просто да се съберете да свирите заедно, защото така съвсем скоро ще се разделите.

Пълен текст