Събота Юли 13

Направи си сам

Стабилизирано и филтрирано 9v захранване за китарни ефекти

Автор: Baby Thomas
image9v.
Целта на този урок е да ви научи как можете сами да си модифицирате евтин захранващ адаптер така, че да изчезнат проблемите с брум и шум (а и не само), които възникват от липсата на стабилизация филтрация в тези евтини устройства. Можете да захраните няколко ефекта, като общият им брой зависи от консумацията им. Най-малко харчат Уа педалите - 2-3 мА, драйв педалите - около 10 мА и други аналогови ефекти. Цифровите дърпат 4-5 пъти, а може и повече. Информация за консумацията често има на гърба на ефектите или в документацията им, а може да бъде намерена и в Интернет. Крайният резултат от този мод не претендира да е супер изряден и на световно ниво - това е бюджетно решение за ентусиасти и любители на модовете. За професионални цели може да се закупи истинско захранване за много ефекти, както го прави примерно Nikifena, или както са ония супер скъпи западни негови събратя Dunlop, Voodoo и разни други.

Пълен текст

Как да си направим “pad” за упражнения

Автор: The Drumfather
imageПад

Здравейте! В този пост ще дам пример за барабанистите как можем да си направим „pad” за упражнения с подръчни материали без да даваме излишни пари за нещо което ще ни свърши същата разлика с изключение на това че няма да е „оригинално”. С няколко думи: който има излишни пари да си купи, който няма да си направи!

 

Пълен текст

Кабел за китара

Автор: nikifena
imageКабел

И така, реших да направя тема за това как да си запоим (направим) сами китарджийски кабел. Надявам се, ако слушате занапред, да има и други теми, направени като "разказ в картинки".

Пълен текст